Alle finalisten van 2018 bekend!

Finale Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 – Rotown

Foto: Winnaar St. Solaire 2017 door Bart Notermans

Dit jaar is er voor gekozen om alle finales in één weekend te organiseren. Verwacht een weekend boordevol nieuw Rotterdams talent 21 tot en met 23 september. Welke acts mogen optreden tijdens het finaleweekend? Na maarliefst drie intensieve feedbackavonden maakt Popunie de uitslag van alle vier de categorieën bekend. Dit zijn de talenten:

Categorie Bands: Bourbon Avenue, Djocy Santos, Jibber Jabber & The Jams, Laura Jorinde en MASSA.
Categorie Hiphop: Djesco, Grimm, Josimar Gomes, K.I.M.M.I.E.D en Mopperatchi.
Categorie Electronics: Dread Pitt, Highrfreeqncs, Lilø, Low Gain Antenna en Victor Metske.
Categorie Singer/Songwriter: Brian Murphy, Darren Gardner, Dax, KEES, WARD.

De weg naar de finale

De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

De Bands finale wordt gehouden op vrijdag 21 september in WORM, de Hiphop en Electronics finale op zaterdag 22 september in BIRD en de Singer/Songwriter finale vindt plaats op zondag 23 september in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg.  Alle artiesten spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen. De Electronics finale kent een andere opzet, namelijk een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf Electronics finalisten gaan in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury. Net zoals vorig jaar worden alle jury-winnaars van de vier categorieën genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Meer informatie over de finales

Categorie: Bands / Datum: vrijdag 21 september / Locatie: WORM / Ticketlink
Categorie: Hiphop/Electronics / Datum: zaterdag 22 september / Locatie: BIRD / Ticketlink*
Categorie: Singer/Songwriter / Datum: zondag 23 september / Locatie: Theater Rotterdam, locatie Schouwburg / Ticketlink

*De finale van Electronics is gratis bij te wonen.

 

Gepubliceerd op 22 juni 2018