Alle finalisten van 2019 bekend!

Welke acts mogen optreden tijdens het finaleweekend in september 2019? Eerder maakte we al de juryfinalisten bekend en nu is het de beurt aan de acts die zich in de finale wisten te plaatsen via de stem van het publiek. Bands en acts die niet waren geselecteerd door de jury konden nog de laatste plek in de categorie finale bemachtigen door de meeste likes te krijgen op de Grote Prijs van Rotterdam post op hun Facebook en Instagram pagina’s. Je kon de actie volgen via de #GrotePrijsRdam19 De volgende acts hebben de grootste achterban die ze in de finale wil zien optreden:

Boogie Brothers (Categorie Hiphop) met ruim 800 stemmen, Hearing Dogs For Deaf People (Categorie Bands) met ruim 600 stemmen en tot slot Jessy Yasmeen (Categorie Singer/Songwriter) met wederom ruim 800 stemmen. 

Dit zijn de overige finalisten die al geselecteerd waren door de jury:
Categorie Bands: Eline Mann, Ella East, MODJI en The Legendary Orchestra of Love
Categorie Hiphop: ANDIJ, Troy Dominiq, Wowi en Zachery V
Categorie Electronics: Deep Filip, Fallwood, Kofi The Unknown, Oby Nine en Pildrin
Categorie Singer/Songwriter: LAURA, Le Motat, RZLZ en Serelda

DE WEG NAAR DE FINALE
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

FINALES IN DE DOELEN & BIRD
De Hiphop en Electronics finale wordt gehouden op vrijdag 20 september in BIRD en dit keer is de Singer/Songwriter finale een matinée op zaterdag 21 september in De Doelen. Aansluitend volgt de Bands finale in de avond in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Alle artiesten spelen een korte set van 20 minuten waarna de publieksfavoriet en de juryprijs winnaar worden aangewezen. De Electronics finale kent een andere opzet, namelijk een beat battle mede-gehost door Triphouse Rotterdam. De vijf Electronics finalisten gaan in één uur tijd een nieuwe track produceren op basis van een door ons geleverde sample pack. Daarna worden de tracks gepresenteerd aan publiek en jury. Net zoals vorig jaar worden alle jurywinnaars van de vier categorieën genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte.

MEER INFORMATIE OVER DE FINALE
Categorie: Hiphop/Electronics
/ Datum: vrijdag 20 september / Locatie: BIRD
Categorie: Singer/Songwriter / Datum: zaterdag 21 september / Locatie: De Doelen  
Categorie: Bands / Datum: zaterdag 21 september / Locatie: De Doelen

De kaartverkoop is inmiddels van start: popunie.stager.nl/GPR/tickets

Gepubliceerd op 27 juni 2019