Alle winnaars van 2019 bekend!

Afgelopen weekend organiseerde Popunie de finales van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019. Vrijdag 21 september won Wowi de Juryprijs en Boogie Brothers de Publieksprijs bij de finale voor de categorie Hiphop in BIRD. De Juryprijs van Electronics ging naar Fallwood en de Publieksprijs naar Kofi The Unknown. Op zaterdag vond de Singer/Songwriter finale als matinee plaats in een uitverkochte Eduard Flipse Zaal in De Doelen. Jessy Yasmeen won de Juryprijs en Serelda nam de Publieksprijs mee naar huis. In de avond was de laatste finale in wederom een uitverkochte Eduard Flipse Zaal. Eline Mann won de Juryprijs Bands en de Publieksprijs ging naar The Legendary Orchestra of Love. 

De jurywinnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een masterclass naar keuze, een persoonlijke buddy en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 gewonnen.

Dit vond de jury van de winnaars:

Eline Mann (Bands)
“Een hechte act met speelplezier, sterke vocals en stage presence. De act weet wat het wil en kan zo naar het buitenland”, zei de jury, die bestond uit Marcel van As (Spinvis), Harry Hamelink (Motel Mozaique) en Jelle Schotanus (Lalala Management).

Eline Mann is een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. In 2018 kwam ze tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, toerde mee met Popronde en stond in het voorprogramma van Macy Gray in een uitverkocht Tivoli. In juni kwam haar debuut ep Tantrumuit.

Jessy Yasmeen (Singer/Songwriter)
“Originele artiest, die een eigen sfeer creëert”. Aldus de jury, bestaande uit Walter Wilhelm (Dox Records), Ai Ming Oei (Mingue) en Mark Ritsema (journalist).

Jessy Yasmeen valt op door haar karakteristieke lage stemgeluid en intieme performance en is het beste te omschrijven als dromerige indiefolk. Ze wordt geïnspireerd door Ben Howard, Bon Iver, Daughter en Matt Corby. In 2017 verscheen haar eerste single Alonein samenwerking met producer Martijn Groeneveld, bekend van zijn werk met; Blaudzun en John Coffey. In juli bracht ze de ep Unchain Meuit.

Wowi (Hiphop)
De jury zei: “Een energieke, muzikale artiest die elke club/festival kan vullen in de toekomst.”  De Hiphopjury bestond uit Ruud Lemmen (directeur van Woo Hah! en programmeur 013), Githa Biekman (AT Bookings) en Marta Belay (label manager Rotterdam Airlines).

Wowi is een veelzijdige upcoming rapper en zanger uit Schiedam. Vanaf kleins af aan wist Wowi dat hij iets met muziek zou doen. Nu op latere leeftijd heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Inspiratie haalt Wowi uit de dagelijkse gebeurtenissen om zich heen.

Fallwood (Electronics)
“Het klopt aan alle kanten.” Aldus de jury over Fallwood bij Electronics, bestaande uit Estroe, Jaap Wiewel (Killing Skills) en Trian Kayhatu.

De jonge getalenteerde dj en producer Fallwood (2002) heeft al een sterke ep op zijn naam, genaamd: Faces & Shapes. Hierop neemt hij je mee in ongewone kalme lo-fi hiphop sferen. Tevens heeft hij beats gemaakt voor onder andere rapper Bokoedro.

Rotterdam Music Awards
Net zoals vorig jaar worden de vier jurywinnaars automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte. De uitreiking van de Awards is op maandag 9 december in LantarenVenster.

Copyright foto’s: Marc Nolte

Gepubliceerd op 23 september 2019