Zaterdag 22 september organiseerde Popunie de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2018 in de categorieën Hiphop en Electronics in BIRD. In de categorie Hiphop streden finalisten Mopperatchi, Djesco, Josimar Gomes, K.I.M.M.I.E.D en Grimm om de titel en bij de categorie Electronics waren dat Lilø, Dread Pitt, Low Gain Antenna, HighrFreeqncs en Victor Metske. De Hiphoppers kregen 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met een optreden. Bij de categorie Electronics kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. Djesco won zowel de Publieksprijs als Juryprijs bij Hiphop. HighrFreeqncs won de Juryprijs en Low Gain Antenna won de Publieksprijs in de categorie Electronics. 

“Een goede compositie, een muzikaal arrangement en haalt het onderste uit zijn apparatuur.” Aldus de jury over HighrFreeqncs bij Electronics.

De producties van HighrFreeqncs hebben een wavey “future” sound met R&B vibes. Zijn muziek is het beste te omschrijven als lounge, rustgevend en dromerig.

Copyright foto: Marc Nolte