Categorie Electronics

Animistic Beliefs (winnaar Electronics 2017). Foto door Bart Notermans

De finale van de categorie Electronics is op zaterdag 22 september in BIRD. De volgende producers zijn geselecteerd door de demojury:

Dread Pitt (producer/dj) zijn sound is het beste te omschrijven als Trap, Future Bass en Hiphop. Zijn eerste single Anthem ism MC Don De Baron dient als ‘anthem’ voor de Run The Trap events. In 2017 bracht hij de single Pyro uit op het label NoCopyrightSounds, die inmiddels al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken is op YouTube. Later dat jaar bracht hij de single The Mission uit met Yung Fusion op het label Tribal Trap, en haalde daarmee miljoenen streams binnen.

Highrfreeqncs is een producer die sterk beïnvloed is door artiesten als Sango, Kaytranada en andere producers die de wavey “future” sound hanteren met R&B vibes. Zijn muziek is het beste te omschrijven als lounge, rustgevend en dromerig.

Lilø is een redelijk mysterie tot nu toe. Zijn muziek doet denken aan Flume, Hudson Mohawke, Rustie, of San Holo. Hij tekende begin dit jaar bij een klein label voor zijn eerste single Wonder. Tevens belandde hij bovenaan in de ‘To Do Playlist’ van Spotify NL. Hierna is het redelijk hard gegaan en is hij inmiddels geselecteerd voor Popronde en tevens benoemd als één van de ‘OOR-talents’ tijdens Popronde.

Dance, trance en swingende techno zijn de stijlen van Low Gain Antenna. Een knallende beat en catchy tunes maken de muziek goed luister- en dansbaar. Low Gain Antenna is een creatief Rotterdams project dat dit jaar van start is gegaan.

Ooit een hyperactieve ziel verdwaald op zee, omgeven door verschillende sounds en scenes. Victor Metske heeft een richting gevonden die perfect past bij zijn rusteloosheid en behoefte naar verandering en tegelijkertijd kan hij er zijn liefdes uit het verleden in kwijt. Volg zijn mood, zowel donker als festive, langs post-genre club, grime, ambient, dembow, beats and bass invloeden.

De deelnemers zijn producers en/of dj’s, die eigen tracks produceren (en mixen). Hieronder valt alle electronische geproduceerde muziek, zoals bijvoorbeeld house, techno, breakbeat, trap, dubstep, club, garage, electro-clash, drum ‘n’ bass, etc. Deelnemers in deze categorie geven tijdens de finale geen live performance, maar krijgen een uur de tijd om een track te bouwen met de samplekit, aangeleverd door Triphouse.

Voor de Electronics finale hoef je geen entree te betalen! De allerlaatste updates delen we op onze Facebook eventpagina.