Finalisten

Per categorie worden de finalisten bepaald. Je kunt je niet meer inschrijven voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017. De finale  van de categorieën Hiphop en Electronics vindt plaats op zaterdag 7 oktober in BIRD.

FINALISTEN CATEGORIE HIPHOP:
ALEXA is een Nederlandstalige vocaliste/MC afkomstig uit Rotterdam met Zuid-Afrikaanse, Nederlandse en Indonesische roots. Ze tourde in het verleden al door binnen en buitenland met het hiphop collectief Dam Dutchess.

De Kraker heeft een passie voor woorden en taal. Naast het schrijven van poems, schrijft hij al ongeveer vijftien jaar lyrics voor hiphop tracks. Dit is uitgegroeid naar wereldwijde collabo’s met artiesten overzee.

FABZ Pi zijn geluid valt te omschrijven als eigentijds, maar met een zeer persoonlijke tint. Met teksten gebaseerd op eigen spirituele ervaringen wil FABZ Pi breder denkende mensen aanspreken.

MC JR & Th‘Acquisition hebben beide al een schat aan ervaring in de hiphop scene. In 2017 viel het besluit om samen een nieuw project te starten. De tracks vormen een samenvatting van alle sounds en invloeden waar de mannen, als pioniers van het nachtleven, mee te maken kregen.

Shagga Ranx ken je misschien van het duo Takkie & Ranx, maar nu rockt hij ook solo het podium. Met zijn positieve en agressieve charisma, talent en zelfverzekerdheid garandeert hij dat het dak eraf gaat.

 


FINALISTEN CATEGORIE ELECTRONICS:
Animistic Beliefs hypnotiseert met electrobeats en maakt gebruik van vintage drumcomputers en synthesizers.

Dread Pitt heeft een breed scala aan producties en is gespecialiseerd in trap, future bass en hiphop.

Holowave verwerkt soundscapes in diverse stijlen. Zijn tracks zijn atmosferisch en spreken tot de verbeelding.

Rej. is een muziekduo dat de sounds van techno en deephouse heeft gebundeld.

De dames van Kiki Bonanza nemen geen blad voor de mond. Met beats variërend van hiphop tot gabber en live mcing.

 

FINALISTEN CATEGORIE SINGER/SONGWRITER:

Juryprijs winnaar: St. Maane
St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem.

Publieksprijs winnaar: Joost Wander (foto links)
Joost Wander is een Multi-instrumentalist die Nederlandstalige funky reggae pop maakt.

De finale vond plaats op zaterdag 26 augustus in de Rotterdamse Schouwburg. Hier vind je de overige finalisten:

Alison Jutta combineert storytelling en een lekkere groove. Het repertoire van deze van oorsprong Antwerpse dame is soulful. Wij zijn blij dat ze naar Rotterdam is verhuisd!

Elina Lys is een songwriter die samen met haar muzikanten (piano, N’goni, bass, drum) genres overstijgt, want ze mengt wereldmuziek, pop, folk en franse chanson. Laat je door Elina Lys meenemen door soundscapes, sferen en moods.

Synthesizers, drumcomputers en electronica komen samen in de unieke onemanshow van IBROW.

 

FINALISTEN CATEGORIE BANDS:

Juryprijs winnaar: St. Solaire
De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit.

Publieksprijs winnaar: Goodnight Moonlight
Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.

 De finale van de categorie Bands vond op zaterdag 20 mei plaats in Rotown en dit waren de overige finalisten:

DIABOTE is een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba.

De vijfkoppige band J.C. Thomaz & The Missing Slippers maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan.

JOIA is een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Haar nummers nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia.

Van links naar rechts en boven naar beneden: J.C. Thomaz & The Missing Slippers, JOIA, Goodnight Moonlight, DIABOTE en St. Solaire.