Finalisten

Per categorie worden de finalisten bepaald. In de categorieën Hiphop en Electronics kan je jezelf nog inschrijven.

 

FINALISTEN CATEGORIE SINGER/SONGWRITER:

De finale vindt plaats op zaterdag 26 augustus in de Rotterdamse Schouwburg. Koop hier je kaarten. 

Alison Jutta combineert storytelling en een lekkere groove. Het repertoire van deze van oorsprong Antwerpse dame is soulful. Wij zijn blij dat ze naar Rotterdam is verhuisd!

Elina Lys is een songwriter die samen met haar muzikanten (piano, N’goni, bass, drum) genres overstijgt, want ze mengt wereldmuziek, pop, folk en franse chanson. Laat je door Elina Lys meenemen door soundscapes, sferen en moods.

Synthesizers, drumcomputers en electronica komen samen in de unieke onemanshow van IBROW.

Joost Wander is een Multi-instrumentalist die Nederlandstalige funky reggae pop maakt.

St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem.

 

FINALISTEN CATEGORIE BANDS:

Juryprijs winnaar: St. Solaire

De muziek van St. Solaire is groots, melodisch en integer en hangt tussen pop, alternatieve rock en folk. In september 2016 bracht de band haar debuut single Morning Sun uit.

Publieksprijs winnaar: Goodnight Moonlight

Eind 2014 begon lo-fi pop muzikant Jasper Boogaard met het opnemen van zijn dromerige, drummachine gedreven liedjes onder de naam Goodnight Moonlight. Begin dit jaar bracht de inmiddels in binnen- en buitenland optredende band hun zoveelste release uit op het eigen Coaster Records.

 De finale van de categorie Bands vond op zaterdag 20 mei plaats in Rotown en dit waren de overige finalisten:

DIABOTE is een internationaal collectief met muzikale invloeden uit Afrika, Brazilië en Cuba.

De vijfkoppige band J.C. Thomaz & The Missing Slippers maakt muziek met garage rock&roll en blues invloeden en staat bekend om hun energieke live performances waarbij het publiek niet stil kan blijven staan.

JOIA is een zangeres met een boodschap die staat voor powerpop met een flamboyante twist. Haar nummers nemen je mee op een golf van tijdloze nostalgia.

Van links naar rechts en boven naar beneden: J.C. Thomaz & The Missing Slippers, JOIA, Goodnight Moonlight, DIABOTE en St. Solaire.