Maak kennis met de electronics finalisten

Welke producers staan vrijdag 20 september in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019? Onderstaande finalisten zullen gaan strijden in een beatbattle, wat inhoudt dat ze in een uur een track moeten maken met behulp van een samplepack gemaakt door Triphouse. 

Deep Filip – Deep Filip’s muzikale reis kwam in 2017 in een sneltreinvaart. Al snel draaide hij op ADE, Wildeburg en shows in het buitenland: Frankrijk, Zwitserland, Polen, Zweden, Tunesië, San Francisco, Las Vegas en op Burning Man 2018! In 2018 bracht hij tevens zijn eerste release uit op Wildfang Music. De muziek die hij draait en maakt is niet eenvoudig binnen in een genre te plaatsen. Het is een gevoel, hij past zich altijd aan, aan de plek, de tijd, de energie en het publiek waar hij draait.

Fallwood – De jonge getalenteerde dj en producer Fallwood (2002) heeft al een sterke ep op zijn naam, genaamd: Faces & Shapes. Hierop neemt hij je mee in ongewone kalme lo-fi hiphop sferen. Dit maakt nieuwsgierig naar wat hij met de samplepack gaat doen.

Kofi The Unknown – Veelal opererend vanuit de luwte en voornamelijk bekend als drummer en hiphop beatmaker. Kenmerkend is zijn voorliefde voor groove. In zijn producties komt dit het best naar voren door het gebruik van verschillende ritmische elementen. Hij wordt geïnspireerd door artiesten met een sterke voorkeur voor ritme, zoals: Seven Davis Jr., Al Dobson Jr., Fela Kuti, Osunlade en Mo Kolours. Kofi releaste in 2016 D.R.U.M.S. een beattape bestaande uit Braziliaanse samples.

Jasper Spobeck (1991) is producer Oby Nine. Zijn producties kenmerken zich door vintage synth sounds en kleurrijke melodieën. Oby Nine heeft geëxperimenteerd met veel verschillende stijlen: hiphop beats, future beats, post-dubstep en UK house. Zijn vermogen om genres te overschrijden zorgt voor zijn zachte, hybride, reizigers sound. Hij heeft al drie ep’s uitgebracht: Illusive Adventure, Weightless en Serotonin en werd meermaals gedraaid bij 3FM!

Pildrin – Pildrin heeft niet alleen letterlijk twee gezichten: Jelle en Kenneth. Ook in hun werk komen steeds twee werelden bij elkaar. “Donker en licht. Minimal en melodisch. Inner meaning en outer space,” zegt Jelle. “We gaan voor goeie clubvibes. Tegelijk is het meer dan ‘ogen dicht en gaan’. Als luisteraar maak je net zo’n innerlijke reis als wij tijdens het produceren. Achteraf denk je: ik heb gedanst en gemediteerd.” Dat is Pildrin. Muziek om jezelf in te verliezen en jezelf in terug te vinden.

De Electronics finale is gratis bij te wonen. De Hiphop finale vindt tegelijk plaats in BIRD, wil je hier ook naar toe, haal dan een kaartje in onze ticketshop!

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations).

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Gepubliceerd op 3 september 2019