MAAK KENNIS MET DE FINALISTEN: HIPHOP

Ook dit jaar is de selectie van de Hiphop-finalisten weer zeer verrassend! Met deze vijf acts gaat het dak van BIRD eraf op vrijdagavond 20 september. Hieronder stellen we ze alvast aan je voor.

ANDIJ – Noureddine Mountassir el Idrissi is rapper en gepassioneerd kok. Toen hij een keer per ongeluk andijviesoep maakte, noemde zijn chef hem ANDIJ. ANDIJ wordt geïnspireerd door Wiz Khalifa, Queen, Rich the Kid, Young Thug, Bob Marley en The Weeknd. Zijn eigen stijl is straat, maar met een speelse sfeer. Hij maakt onderdeel uit van Green Cabin en stond daarmee eerder dit jaar op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Boogie Brothers – vormen met hun muziek een brug tussen de old & new skool hiphop. Boogie Brothers putten inspiratie uit hiphop, disco, r&b, trap(soul), latin en pop. De shows kenmerken zich door de veelzijdigheid van de groep. Ze houden ervan om verschillende talen, culturen en muziekgenres te mixen om zo iets nieuws te maken en het publiek keer op keer te verrassen! 

Troy Dominiq – is een producer, mc en songwriter die geïnspireerd is door A Tribe Called Quest, Fresku, Travis Scott, Drake, Migos, Denzel Washington, Jay Z en Anderson.Paak. De heftige hiphop trap beats ondersteund door melancholische pad sounds zorgen ervoor dat het publiek los gaat. De teksten zijn een ware rollercoaster ride, zo kan de vibe van onethisch genot omslaan in een wijze levensles.

WOWI – is een veelzijdige upcoming rapper en zanger uit Schiedam. Vanaf kleins af aan wist Wowi dat hij iets met muziek zou doen. Nu op latere leeftijd heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Inspiratie haalt Wowi uit de dagelijkse gebeurtenissen om zich heen.

Zachery V – een game die ooit gemaakt zal moeten worden ‘to put sum respek’ on his name. Hij wil met zijn muziek vooral de luisteraars motiveren en inspireren. De harde levenslessen die hij heeft opgedaan, vertaalt hij naar melodische trap tunes met veel saus en bangers met flows waar je naar wilt blijven luisteren.

Nog geen kaartje voor de finale(s)? Haal ‘m snel in onze ticketshop!

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)

Gepubliceerd op 28 augustus 2019