MC JR & Th’Acquisition en Animistic Beliefs winnaars Grote Prijs van Rotterdam

Zaterdag 7 oktober vond in het Café en de Zaal van BIRD de laatste finale plaats van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017. De beurt was aan de categorieën Hiphop en Electronics. Hiphop finalisten ALEXA, De Kraker, FABZ Pi, MC JR & Th’Acquisition en Shagga Ranx streden hier om de titel. Bij de categorie Electronics waren het finalisten Animistic Beliefs, Dread Pitt, Holowave, Rej. en Kiki Bonanza die de strijd met elkaar aangingen.

De Hiphoppers kregen 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met een optreden. Bij de categorie Electronics kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. Uiteindelijk won MC JR & Th’Acquisition de Juryprijs én de Publieksprijs in de categorie Hiphop. Bij Electronics won Animistic Beliefs de Juryprijs en Dread Pitt de Publieksprijs.


foto: Jaskelis, winnaar 2016, overhandigt de cheque aan MC JR & Th’Acquisition)

“Een mooie combinatie van oldskool boombap met newskool invloeden maakte dit een sterk mini concert”, zei de jury over MC JR & Th’Acquisition.

MC JR & Th‘Acquisition hebben beide al een schat aan ervaring in de hiphop scene. In 2017 viel het besluit om samen een nieuw project te starten. De tracks vormen een samenvatting van alle sounds en invloeden waar de mannen, als pioniers van het nachtleven, mee te maken kregen.


“Spannend electronisch avontuur dat smaakt naar meer.” Aldus de jury Electronics over de track van Animistic Beliefs. Animistic Beliefs hypnotiseert met electrobeats en maakt gebruik van vintage drumcomputers en synthesizers.

Beide winnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een cheque t.w.v. € 250 van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 gewonnen.

Rotterdam Music Awards

In samenwerking met Music Matters maken de jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam kans op het winnen van een geldprijs van € 10.000 en een coachingstraject. MC JR & Th’Acquisition en Animistic Beliefs zijn door hun winst de laatste twee genomineerden voor een Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters, die in december dit jaar worden uitgereikt. De andere twee genomineerde zijn: St. Solaire, die op 20 mei de finale in de categorie Bands won en St. Maane, die op 26 augustus de finale in de categorie Singer/Songwriter.

(Foto’s door Bart Notermans.)

Gepubliceerd op 8 oktober 2017