Aanmelden voor 2018 in het voorjaar!

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de editie van 2018. Voorlopig is het daarom nog even stil rondom de Sena Grote Prijs van Rotterdam, maar zet alvast de inschrijftermijn voor alle categorieën in je agenda:

1 april tot en met 31 mei 2018!

Binnenkort dus hier meer info over het aanmelden, het vernieuwde traject, de podia en de prijzen.

Tot snel!

WINNAARS ROTTERDAM MUSIC AWARDS 2017 BEKEND

Maandag 11 december zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards bekendgemaakt door de Popunie. Door het weeralarm Code Rood moest de awardshow in KINO Rotterdam helaas worden afgelast. Als alternatief is er een mooi filmpje gemaakt waarop de winnaars worden gepresenteerd.

Rotterdam Music Awards 2017: De Uitreiking!

#RdamMusicAwards17 | Maandag 11 december zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards bekendgemaakt door de Popunie. Door het weeralarm Code Rood moest de awardshow in KINO Rotterdam helaas worden afgelast. Als alternatief is er een mooi filmpje gemaakt waarop de winnaars worden gepresenteerd. Meer info: http://bit.ly/2BTq7zY

Geplaatst door Popunie op maandag 11 december 2017

Het publiek kon begin december tien dagen lang stemmen op de 84 genomineerden in zeven categorieën: Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track, Beste Album, Exportprijs en De Belofte. In totaal was er het recordaantal van 11.000 stemmen uitgebracht door het Rotterdamse publiek.

Winnaars
In de categorie Beste Podium is de Rotterdam Music Award gewonnen door Annabel. Een poppodium vol toonaangevende acts, feesten en festivals, gelegen in het bruisende Central District. Zij zijn de opvolger van de Baroeg die de award in 2016 in de wacht sleepte.

In de categorie Beste Festival ging de winst naar het Sodade Festival. Het festival waarin jaarlijks de muzikale rijkdom van de Kaapverdiaanse cultuur in Rotterdam gepresenteerd wordt. Zij zijn de opvolger van DÂK.

Speciaal voor de Rotterdamse nachtcultuur is er de award voor Beste Clubavond. Deze werd gewonnen door Modular dat inmiddels is uitgegroeid tot een clubavond in de Maassilo en een eigen buitenfestival. Zij volgen PRSPCT op.

In de categorie Beste Track waren er dit jaar 40 genomineerden. Vanwege het groeiende aantal briljante tracks van Rotterdamse artiesten stijgt het aantal genomineerden jaarlijks. De award werd gewonnen door Rod Malmok (alterego van Benny Rodrigues) voor zijn track Tronch. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Broederliefde die in 2016 won met Ik Was Al Binnen.

De Exportprijs werd in de wacht gesleept door Nelson Freitas. Deze Kaapverdiaanse zanger en producer heeft inmiddels vijf albums op zijn naam staan, vele hits en optredens op diverse continenten. Hij volgt Evil Activities op.

Nieuw dit jaar bij de Rotterdam Music Awards was de categorie Beste Album die in samenwerking met 3voor12Rotterdam werd georganiseerd. Uit de 20 geselecteerde albums was het opnieuw Rod Malmok die de meeste stemmen verzamelde voor zijn debuutalbum Back To Square One.

Ook nieuw dit jaar is de categorie De Belofte powered by Music Matters. Deze werd met overmacht gewonnen door Animistic Beliefs, de jury-winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam categorie Electronics. Het duo bestaande uit Linh Luu en Marvin Lalihatu behaalde veruit de meeste stemmen van de genomineerden in alle categorieën.

De Rotterdam Music Awards
De Rotterdam Music Awards zijn dè awards voor de Rotterdamse popsector en worden sinds 2014 uitgereikt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene te belichten. Door middel van online stemmen bepaalt het publiek in zeven categorieën welke artiesten en organisatoren beloond worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

Nieuwe categorieën 
Nieuw dit jaar zijn de categorieën De Belofte en Beste Album. De Belofte is in samenwerking met Music Matters in het leven geroepen. In deze categorie maken de vier jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 kans op het winnen van een stimuleringsprijs ter waarde van €10.000,- en een coachingstraject verzorgd door Music Matters. Voor Beste Album wordt samengewerkt met 3voor12Rotterdam.

Stem nu op De Belofte 2017!

De stembus van de Rotterdam Music Awards is weer geopend en dit jaar mag er ook op De Belofte van 2017 gestemd worden! De genomineerden zijn de jury-winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 en zullen het tegen elkaar opnemen om dit jaar de award en geldprijs in de wacht te slepen. Genomineerden zijn: St. Solaire (winnaar Bands), St. Maane (winnaar Singer/Songwriter), Animistic Beliefs (winnaar Electronics) en MC JR & Th’Acquisition (winnaar Hiphop)​. In het onderstaande filmpje vertellen zij jou stuk voor stuk waarom zij die stem verdienen. Stem nu op jouw favoriet via deze link. De award voor De Belofte wordt in samenwerking met Music Matters uitgereikt op elf december in KINO Rotterdam.

Uitreiking Rotterdam Music Awards

De Rotterdam Music Awards wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Music Matters en 3voor12 Rotterdam.

 

MC JR & TH’ACQUISITION WINT SENA GROTE PRIJS VAN ROTTERDAM 2017 CATEGORIE HIPHOP EN ANIMISTIC BELIEFS DE CATEGORIE ELECTRONICS

Zaterdag 7 oktober vond in het Café en de Zaal van BIRD de laatste finale plaats van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017. De beurt was aan de categorieën Hiphop en Electronics. Hiphop finalisten ALEXA, De Kraker, FABZ Pi, MC JR & Th’Acquisition en Shagga Ranx streden hier om de titel. Bij de categorie Electronics waren het finalisten Animistic Beliefs, Dread Pitt, Holowave, Rej. en Kiki Bonanza die de strijd met elkaar aangingen.
 
De Hiphoppers kregen 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen met een optreden. Bij de categorie Electronics kregen de finalisten één uur de tijd om een track in elkaar te zetten. Uiteindelijk won MC JR & Th’Acquisition de Juryprijs én de Publieksprijs in de categorie Hiphop. Bij Electronics won Animistic Beliefs de Juryprijs en Dread Pitt de Publieksprijs. 

(foto: Jaskelis (winnaar 2016) overhandigd de cheque aan MC JR & Th’Acquisition)
 
“Een mooie combinatie van oldskool boombap met newskool invloeden maakte dit een sterk mini concert.” Zei de jury over MC JR & Th’Acquisition.
 
MC JR & Th‘Acquisition hebben beide al een schat aan ervaring in de hiphop scene. In 2017 viel het besluit om samen een nieuw project te starten. De tracks vormen een samenvatting van alle sounds en invloeden waar de mannen, als pioniers van het nachtleven, mee te maken kregen.

“Spannend electronisch avontuur dat smaakt naar meer.” Aldus de jury Electronics over de track van Animistic Beliefs.

Animistic Beliefs hypnotiseert met electrobeats en maakt gebruik van vintage drumcomputers en synthesizers. 

Beide winnaars hebben met de overwinning onder andere € 1.000 prijzengeld, een cheque t.w.v. € 250 van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 gewonnen.
 
Rotterdam Music Awards
In samenwerking met Music Matters maken de jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam kans op het winnen van een geldprijs van € 10.000 en een coachingstraject. MC JR & Th’Acquisition en Animistic Beliefs zijn door hun winst de laatste twee genomineerden voor een Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters, die in december dit jaar worden uitgereikt. De andere twee genomineerde zijn: St. Solaire,  die op 20 mei de finale in de categorie Bands won en St. Maane, die op 26 augustus de finale in de categorie Singer/Songwriter.

Foto’s door Bart Notermans.

Vorige berichten »