Singer/Songwriter finalisten te horen op Radio Capelle

Woensdag 5 juli stond het radioprogramma Hitland Magazine in het teken van de Singer/Songwriter finale. Alle vijf de Singer/Songwriter finalisten waren te horen op Radio Capelle. Luister naar mooie liedjes en leuke gesprekken met Alison JuttaElina LysIBROWJoost Wander en St. Maane! Luister nu hier het interview met IBROW, St. Maane, Elina Lys, Alison Jutta en Joost Wander

INSCHRIJVING HIPHOP EN ELECTRONICS VERLENGD T/M ZONDAG 9 JULI

Op veler verzoek is de inschrijfperiode voor de categorieën Hiphop en Electronics met één week verlengd. Je kunt je dus nog t/m zondag 9 juli inschrijven! De Sena Grote Prijs van Rotterdam (GPR) is dé competitie voor acts uit Rotterdam. Er is van alles te winnen: gage voor de finaleshow, maar liefst €1.000,- voor de eerste prijs winnaars in elke categorie.

Schrijf je in!
Je kunt dus nog tot 9 juli je act inschrijven via hier. Je kunt je act inschrijven door 3 tracks, een video (live fragment uitsluitend voor Hiphop), een biografie en een promofoto in te sturen.

En dan?
Uit de inschrijvingen worden 5 acts per categorie geselecteerd voor de finale. De finale is zaterdag 7 oktober in BIRD.

Prijzen
Schop je het tot in de finale? Dan krijg je sowieso een gage voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie masterclasses en geldprijzen uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-) en aan de publieksfavoriet (€ 250,-). De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Finalisten Categorie Singer/Songwriter bekend

Woensdag 14 juni 2017 – Wie treedt er dit jaar in de voetsporen van Wouter Mol (2016), DOOXS (2015) en Charl Delemarre (2014)? Na een lange feedbackdag heeft de jury van de Sena Grote Prijs van Rotterdam de finalisten in de categorie Singer/Songwriter bekend gemaakt: Alison Jutta, Elina Lys, IBROW, Joost Wander en St. Maane (alfabetische volgorde) strijden om de hoofdprijs in de publieke finale op zaterdag 26 augustus in de Rotterdamse Schouwburg.

Wie zijn de finalisten?
Alison Jutta combineert storytelling en een lekkere groove. Het repertoire van deze van oorsprong Antwerpse dame is soulful. Wij zijn blij dat ze naar Rotterdam is verhuisd!
Elina Lys is een songwriter die samen met haar muzikanten (piano, N’goni, bass, drum) genres overstijgt, want ze mengt wereldmuziek, pop, folk en franse chanson. Laat je door Elina Lys meenemen door soundscapes, sferen en moods. Synthesizers, drumcomputers en electronica komen samen in de unieke onemanshow van IBROW. Joost Wander is een Multi-instrumentalist die Nederlandstalige funky reggae pop maakt.
St. Maane maakt nu-folk geïnspireerd door Laura Marling, José Gonzalez en Joni Mitchell. Haar liedjes bestaan uit melodische gitaarlijnen en een intieme stem.

De weg naar de finale in de Rotterdamse Schouwburg
De songwriters gaan aan de slag met de feedback van de jury om hun optreden te perfectioneren. Daarnaast worden de artiesten klaargestoomd voor de finale en krijgen ze coaching in de vorm van een stageplan check, feedback op hun biografie, presskit en social media, een fotoshoot en een workshop over financiën. Tijdens de finale treden de songwriters 20 minuten op. Nieuw dit jaar is dat de winnaar tevens wordt genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Extra informatie
Datum: zaterdag 26 augustus
Locatie: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 8,- (excl. servicekosten)

Voor de categorieën Hiphop en Electronics kun je jezelf nog tot 1 juli aanmelden. De finale van deze twee categorieën vindt op zaterdag 7 oktober in Bird plaats. Zet hem alvast in je agenda!

St. Solaire wint juryprijs Bands!

Zaterdag 20 mei vond in Rotown de finale plaats van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2017 categorie Bands. Hier streden Goodnight Moonlight, JOIA, J.C. Thomaz & The Missing Slippers, DIABOTE en St. Solaire om de titel. St. Solaire ging er vandoor met de Juryprijs en Goodnight Moonlight sleepte de Publieksprijs in de wacht.

“St. Solaire is een band die ondanks hun korte bestaan al de nodige meters heeft gemaakt. Qua muziek en soul in de uitvoering staat deze band als een huis”, aldus de jury.

De gedeelde muzikale interesses zoals Bon Iver, Radiohead en het vroegere werk van Coldplay legde de basis voor St. Solaire. Hun muziek is groots, melodisch en integer en is een kruising tussen pop, alternatieve rock en folk.

De talentvolle band heeft met de overwinning onder andere 1.000 euro prijzengeld, een cheque t.w.v. 250 euro van Keymusic en een optreden op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2018 in de wacht gesleept.

Vorige berichten »