Categorie Singer/songwriter

St. Maane (winnaar Singer/Songwriter 2017). Foto door Bart Notermans

De finale van de categorie Singer/Songwriter is op zondag 23 september in Theater Rotterdam, locatie Schouwburg. De volgende singer-songwriters zijn geselecteerd door de demojury:

Brian Murphy groeide op in Engeland met The Beatles en werd later geïnspireerd door muzikanten als John Frusciante, Lou Reed, Pete Doherty and Patti Smith. Hij schrijft zijn liedjes zo spontaan en eerlijk mogelijk, met zijn 4-track recorder en versleten gitaar, waardoor hij zijn creatieve uitspattingen als geen ander weet vast te leggen!

Deze Zuid-Afrikaanse singer/songwriter maakt popliedjes met R&B en jazz invloeden. Niet gek wanneer je opgegroeid bent met Mary J. Blige, The Beatles en Nat King Cole. In 2016 volgde hij zijn grote liefde naar Nederland! En na het zien van zijn show volgen wij Darren Gardner ook overal naar toe!

Lo-fi indiefolk singer/songwriter Dax schrijft autobiografische liedjes zonder filter. Met haar opkomende album My Bubble is Kind of a Mess neemt ze je mee in haar wereld. Laat je tijdens de finale ook meenemen in de betoverende wereld van Dax!

KEES is singer/songwriter Evelien Keesmaat. Haar Nederlandstalige liedjes zijn zacht, poëtisch en met humor! Live gewapend met loopstation, Organelle en gitaar, creëert ze zowel met als zonder band een volle sound en magische sferen. Een beetje van Spinvis, een beetje Bon Iver, wat Jeugd van Tegenwoordig er doorheen met KEES aan het roer!

WARD is Verena Ward. Deze songwriter maakt experimentele dreamy indie pop die je niet vaak tegenkomt: heerlijk vrolijk en dansbaar! WARD klinkt als een mix tussen the XX, Blood Orange, Tame Impala en Tegan and Sara. Haar laatste ep ‘Girls’ draait om haar zelfacceptatie in de LGBTQ gemeenschap. Ze is niet onopgemerkt gebleven in de muziekindustrie en toert dit najaar met de Popronde, maar eerst staat ze nog bij ons in de finale!

Een singer/songwriter is de componist en tekstschrijver van het uitgevoerde materiaal. Begeleiding door maximaal drie andere muzikanten is toegestaan. Alle genres zijn welkom zolang de tekst en het liedje centraal blijven staan.

Let op: vorig jaar was deze finale uitverkocht. Koop daarom snel jouw ticket(s) hier. Voor alle laatste updates rondom de finale kijk je op onze Facebook eventpagina.