Bands

Op zaterdag 19 september 2020 vond de finale van de categorie Bands plaats bij Grounds.

Dit waren de vijf bands die met elkaar de strijd aangingen. Lucky Blue werd door de jury verkozen als beste band en ging met de hoofdprijs van €1000 naar huis. De publieksfavoriet was The Frontiers.

Willem ’t Hart – Wie kan zeggen dat hij model én succesvol muzikant is? De 26-jarige Willem ’t Hart uit Rotterdam heeft het allemaal. Hij mag als muzikant de jazzlegende Gregory Porter onder zijn fans rekenen. Als model nam hij internationale opdrachten aan van Tokyo tot New York. In 2019 bracht Willem de focus definitief terug naar de muziek. Dit jaar schreef en werkte hij o.a. met Naaz, Merol en Froukje en stond met Kay Slice in De Wereld Draait Door. Eigen werk lonkt en inmiddels is Willem begonnen aan zijn debuut. Aangevuld met band (Nello Biasini op drums en Bram ’t Hart op bas), gastartiesten en koor speelt hij zijn eigen werk voor het eerst. Een verzameling van hiphop, elektronica, jazzy nummers met zijn synthesizers als boventoon.

Dragonfruit – ‘’Born out of a love for sample-hiphop and neo-soul’’.Dat is de grondslag van de Rotterdamsealternative R&B-band Dragonfruit die vandaag naar buiten is getreden met hun eerste single‘’Gears of the Giant Machine’’. Met invloeden van Flying Lotus en J Dilla tot Mahalia en SabrinaClaudio wordt de sound van Dragonfruit gekenmerkt door een mix van soundscapes, samplesen elektronica die samen met de vocalen van Danique van der Vlugt een relaxte, maar zeerdansbare sfeer neerzetten

Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke schaamstreek van het land willen planten. De Rotterdamse Happy Go Lucky Indie-rock band Lucky Blue spettert van elk podium. Ze laten zelfs je oma springen! Zelf luisteren ze naar: Pavement, Mac DeMarco, Velvet underground en Wavves.

Philippine – Voor fans van Lennon Stella en Maggie Rogers is er nu Philippine. Met haar heldere stem neemt de pas 21-jarige Philippine je mee in haar wereld van popsongs met country en lichte 80’s invloeden. Het zijn bedwelmende nummers die je zullen raken met eerlijke pakkende teksten en melodieën die je niet snel meer uit je hoofd zult krijgen. 

In april 2020 bracht Philippine haar debuutsingle “Gone” uit. Hierover schreef de Vlaamse muziek blog Dansende Beren: “Het geheel klinkt, zoals het hoort in een goed countrynummer, ondanks de beladenheid van het nummer, toch fris en luchtig”. Ook andere muziekblogs zoals 3voor12 Rotterdam, DaMusic en Lefuturewave schreven veelbelovende recensies over de zangeres.

We are the fucking frontiers, so the limits will be reached’⁠ Dit citaat uit hun nummer ‘Barrier Breached’ is iets wat The Frontiers zeker waarmaken. De jongvolwassenen uit Spijkenisse en omstreken doen dan ook niets liever dan keiharde muziek maken. Bij het schrijven van de nummers laat de band zich niet tegenhouden door de afbakeningen van genres, waardoor de muziek een mix is van Hard Rock, Heavy Metal, Thrash Metal en Punk. Altijd klaar om te spelen, blazen de mannen van The Frontiers iedereen ondersteboven. Oordoppen worden aangeraden, want het volume gaat op elf en het dak gaat eraf!!