Bands

Op zaterdag 19 september zal de finale van de categorie Bands plaatsvinden. Binnenkort maken we de locatie bekend op onze socials.

Vorig jaar vond de Bands finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam plaats in de Eduard Flipse Zaal van De Doelen. Onderstaande vijf bands gingen de strijd met elkaar aan. Het was een avond met een heel diverse line-up en uiteindelijk won Eline Mann de Juryprijs en The Legendary Orchestra of Love de Publieksprijs!

Eline Mann – is een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. In 2018 kwam ze tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, toerde mee met Popronde en stond in het voorprogramma van Macy Gray in een uitverkocht Tivoli. In juni kwam haar debuut ep Tantrum uit. Eline Mann wist de jury het meest te overtuigen en won de hoofdprijs!

Ella East – soms licht en fragiel, dan weer elektronische invloeden of in volle band bezetting. Inspiratiebronnen als London Grammar of de Zweedse Sigrid kun je terughoren in haar muziek. “Popmuziek van nu heeft altijd een soort melancholie. Het kan heel up klinken, maar met wat donkere lyrics… daar houd ik van, dan kan je me wegdragen.” In oktober 2018 bracht ze haar debuut ep Where To Go uit in eigen beheer.

Het ruwe geluid van de Rotterdamse band Hearing Dogs for Deaf People (HD4DP) kan heel kort en krachtig beschreven worden als simpel, recht door zee, ruw, puur en pakkend. De drie jonge getalenteerde, enthousiaste en energieke bandleden creëren een vrolijke, maar ijzersterke mix van punk, rock en grunge.

Modji betekent ‘de reis’ in Ewe, een dialect gesproken in Ghana en Togo. De reislust spat er vanaf: van West-Afrikaanse tradities via moderne afrofunk, naar hun zwoele Latijns-Amerikaanse en Westerse roots. De live show geeft je een elektrische schok en niet bewegen is geen optie! Modji klinkt zoals het leven elke dag zou mogen zijn; altijd zomer en vol passie en verlangen.

The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. De band is visueel aantrekkelijk, bezit aanstekelijke humor en ook aan showmanschap ontbreekt het de drie heren niet.

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations).