Bands

Op zaterdag 19 september zal de finale van de categorie Bands plaatsvinden. Binnenkort maken we de locatie bekend op onze socials.

De volgende vier bands hebben sowieso al een plek in de finale bemachtigd door de jury te overtuigen van hun skills. Er is nog 1 plek over voor de publieksfinalist! Stem via Social Media jouw favoriete band naar de top.

BÄSN – BÄSN is the project by the eclectic multi-instrumentalist and producer Sjoerd van Kampen. Listen to the new single “Stop Ghosting Me” right now on youtube: https://www.youtube.com/watch?v=fflpYsB0IYo

Dragonfruit – ‘’Born out of a love for sample-hiphop and neo-soul’’.Dat is de grondslag van de Rotterdamsealternative R&B-band Dragonfruit die vandaag naar buiten is getreden met hun eerste single‘’Gears of the Giant Machine’’. Met invloeden van Flying Lotus en J Dilla tot Mahalia en SabrinaClaudio wordt de sound van Dragonfruit gekenmerkt door een mix van soundscapes, samplesen elektronica die samen met de vocalen van Danique van der Vlugt een relaxte, maar zeerdansbare sfeer neerzetten

Vier ruwe diamanten stevig in de Rotterdamse grond met hun klauwen uit de mouwen die een zaadje in de zuidelijke schaamstreek van het land willen planten. De Rotterdamse Happy Go Lucky Indie-rock band Lucky Blue spettert van elk podium. Ze laten zelfs je oma springen! Zelf luisteren ze naar: Pavement, Mac DeMarco, Velvet underground en Wavves.

Philippine – Voor fans van Lennon Stella en Maggie Rogers is er nu Philippine. Met haar heldere stem neemt de pas 21-jarige Philippine je mee in haar wereld van popsongs met country en lichte 80’s invloeden. Het zijn bedwelmende nummers die je zullen raken met eerlijke pakkende teksten en melodieën die je niet snel meer uit je hoofd zult krijgen. 

In april 2020 bracht Philippine haar debuutsingle “Gone” uit. Hierover schreef de Vlaamse muziek blog Dansende Beren: “Het geheel klinkt, zoals het hoort in een goed countrynummer, ondanks de beladenheid van het nummer, toch fris en luchtig”. Ook andere muziekblogs zoals 3voor12 Rotterdam, DaMusic en Lefuturewave schreven veelbelovende recensies over de zangeres.