Electronic

Op 18 september zal de finale van Electronic plaatsvinden. De locatie maken we binnenkort bekend op onze socials!

Dit waren de vijf finalisten van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019. Onderstaande finalisten streden in een beatbattle, wat inhield dat ze in een uur een track een nieuwe moesten maken met behulp van een samplepack gemaakt door Triphouse. Uiteindelijk won Fallwood de Juryprijs en Kofi The Unknown de Publieksprijs! 

Deep Filip – Deep Filip’s muzikale reis kwam in 2017 in een sneltreinvaart. Al snel draaide hij op ADE, Wildeburg en shows in het buitenland: Frankrijk, Zwitserland, Polen, Zweden, Tunesië, San Francisco, Las Vegas en op Burning Man 2018! In 2018 bracht hij tevens zijn eerste release uit op Wildfang Music. De muziek die hij draait en maakt is niet eenvoudig binnen in een genre te plaatsen. Het is een gevoel, hij past zich altijd aan, aan de plek, de tijd, de energie en het publiek waar hij draait.

Fallwood – De jonge getalenteerde dj en producer Fallwood (1999) heeft al een sterke ep op zijn naam, genaamd: Faces & Shapes. Hierop neemt hij je mee in ongewone kalme lo-fi hiphop sferen. Fallwood wist de jury het meest te overtuigen en won de Juryprijs!

Kofi The Unknown – Veelal opererend vanuit de luwte en voornamelijk bekend als drummer en hiphop beatmaker. Kenmerkend is zijn voorliefde voor groove. In zijn producties komt dit het best naar voren door het gebruik van verschillende ritmische elementen. Hij wordt geïnspireerd door artiesten met een sterke voorkeur voor ritme, zoals: Seven Davis Jr., Al Dobson Jr., Fela Kuti, Osunlade en Mo Kolours. Kofi releaste in 2016 D.R.U.M.S. een beattape bestaande uit Braziliaanse samples. Kofi The Unknown had het meeste publiek meegenomen naar de finale en won daardoor de Publieksprijs!

Jasper Spobeck (1991) is producer Oby Nine. Zijn producties kenmerken zich door vintage synth sounds en kleurrijke melodieën. Oby Nine heeft geëxperimenteerd met veel verschillende stijlen: hiphop beats, future beats, post-dubstep en UK house. Zijn vermogen om genres te overschrijden zorgt voor zijn zachte, hybride, reizigers sound. Hij heeft al drie ep’s uitgebracht: Illusive Adventure, Weightless en Serotonin en werd meermaals gedraaid bij 3FM!

Pildrin heeft niet alleen letterlijk twee gezichten: Jelle en Kenneth. Ook in hun werk komen steeds twee werelden bij elkaar. “Donker en licht. Minimal en melodisch. Inner meaning en outer space,” zegt Jelle. “We gaan voor goeie clubvibes. Tegelijk is het meer dan ‘ogen dicht en gaan’. Als luisteraar maak je net zo’n innerlijke reis als wij tijdens het produceren. Achteraf denk je: ik heb gedanst en gemediteerd.” Dat is Pildrin. Muziek om jezelf in te verliezen en jezelf in terug te vinden.

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations).