Hiphop

Op vrijdag 18 september 2020 vond de finale van de categorie Hiphop plaats bij BIRD.

Dit waren de vijf acts die met elkaar de strijd aangingen. De jury verkoos Bkk tot winnaar en de publieksfavoriet was Tiziana.

Tiziana – Tiziana Mulier is een 22-jarige Rotterdammer. Op school en in haar kamer schreef zij altijd gedichten in haar schriften. Dit hield zij altijd voor zichzelf. Toen haar oma kwam te overlijden (2016), heeft Tiziana een nummer speciaal voor haar oma geschreven. Dit had zij toen op haar Facebook gedeeld. Hierop kreeg zij veel positieve reacties. Vooral berichtjes dat zij dit moest voortzetten. Zo gezegd, zo gedaan; Tiziana begon met teksten schrijven op beats die zij vond op Youtube. Dit deed zij in eerste instantie Engelstalig. Na veel feedback is zij in 2018 overgestapt naar Nederlandstalige rap.

FABZ Pi – Fabz Pi left his home in Ethiopia at the age of 16 to pursue his
dream of becoming a professional soccer player in The
Netherlands. He had to watch his dream fall apart when he injured
his knee and was forced to forfeit playing soccer. That moment lead
him to find his passion for music as it was his light through the dark
periods he passed through after his injury.

Dirikteur – Dirikteur is een 26-jarige artiest die zich in korte tijd snel ontwikkelt. Zijn teksten, flowen waanzinnige vocals in combinatie met zijn uitstraling maakt hem anders dan de rest. Verfrissend, iemand met zijn eigen sound! Dit jaar maakt hij zijn opmars in de Nederlandse scene. Hij sleept de ene samenwerking na de andere in de wacht. Dit belooft veel goeds, des te meer reden om hem in de gaten te houden!

BkkSmooth rhythms with sweet sounds, the feeling of mellowness, Bkk’s music is an invitation to his lyrical world. This song-writer, rapper and DJ depicts the complexity of modern love, its nostalgia and the intricacy of thoughts and feelings in an instable, hectic world, (where confusion rules.)

GiatherapperMuziek is alles voor hem, geen enkele opleiding heeft ooit de interesse in hem kunnen wekken. Hij heeft maar 1 passie en dat is alles wat met muziek te m+ken heeft. Zo schrijft en mixt en mastert hij zijn eigen nummers en maakt hij de bijpassende coverart voor zijn muziek. Hij is in begin 2019 begonnen met investeren in zijn eigen muziekstudio, om daarmee uiteindelijk onafhankelijk te kunnen zijn van anderen. Hij wil het
liefste zijn muzikale toekomst in eigen handen hebben.

Processed with VSCO with kk2 preset