Hiphop

Dit jaar zal de finale van Hiphop plaatsvinden op 18 september. De locatie maken we binnenkort bekend op onze socials!

Vorig jaar zorgden deze vijf acts ervoor dat het dak eraf ging bij BIRD. Uiteindelijk won Wowi de Juryprijs en Boogie Brothers de Publieksprijs!

ANDIJ – Noureddine Mountassir el Idrissi is rapper en gepassioneerd kok. Toen hij een keer per ongeluk andijviesoep maakte, noemde zijn chef hem ANDIJ. ANDIJ wordt geïnspireerd door Wiz Khalifa, Queen, Rich the Kid, Young Thug, Bob Marley en The Weeknd. Zijn eigen stijl is straat, maar met een speelse sfeer. Hij maakt onderdeel uit van Green Cabin en stond daarmee eerder dit jaar op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

Boogie Brothers – vormen met hun muziek een brug tussen de old & new skool hiphop. Boogie Brothers putten inspiratie uit hiphop, disco, r&b, trap(soul), latin en pop. De shows kenmerken zich door de veelzijdigheid van de groep. Ze houden ervan om verschillende talen, culturen en muziekgenres te mixen om zo iets nieuws te maken en het publiek keer op keer te verrassen! 

Troy Dominiq – is een producer, mc en songwriter die geïnspireerd is door A Tribe Called Quest, Fresku, Travis Scott, Drake, Migos, Denzel Washington, Jay Z en Anderson.Paak. De heftige hiphop trap beats ondersteund door melancholische pad sounds zorgen ervoor dat het publiek los gaat. De teksten zijn een ware rollercoaster ride, zo kan de vibe van onethisch genot omslaan in een wijze levensles.

WOWI – is een veelzijdige upcoming rapper en zanger uit Schiedam. Vanaf kleins af aan wist Wowi dat hij iets met muziek zou doen. Nu op latere leeftijd heeft hij van zijn passie zijn werk gemaakt. Inspiratie haalt Wowi uit de dagelijkse gebeurtenissen om zich heen. Wowi wist de jury het meest te overtuigen met zijn energieke show en won daardoor de hoofdprijs!

Zachery V – een game die ooit gemaakt zal moeten worden ‘to put sum respek’ on his name. Hij wil met zijn muziek vooral de luisteraars motiveren en inspireren. De harde levenslessen die hij heeft opgedaan, vertaalt hij naar melodische trap tunes met veel saus en bangers met flows waar je naar wilt blijven luisteren.

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations).