Categorie Bands

St. Solaire (winnaar Bands 2017). Foto door Bart Notermans

De finale van de categorie Bands is op vrijdag 21 september in WORMBenieuwd naar wat je ongeveer van de finalisten kunt verwachten? Lees hier alles over de vijf bands die met elkaar de strijd aangaan:

Bourbon Avenue staat garant voor rauwe en pure muziek. Geïnspireerd door grootheden als Otis Redding, The Eagles en The Allman Brothers maken zij een mix van rock en soul. Eerder dit jaar te zien op North Sea Jazz en nu bij ons in de finale!

Djocy Santos is de Kaapverdische band rondom zangeres Jocilene dos Santos en Nuny Matias. De Portugese en Kaapverdische lyrics zorgen voor een exotisch, dynamisch en veelzijdige sound. Eerder dit jaar stond de band te schitteren op het Sodade Festival. Kom in de sferen van Kaapverdië met Djocy Santos!

Jibber Jabber & The Jams is geboren uit bier, sigaretten en gewoon fucking lachen. Met inspiratie uit veel genres omschrijft dit viertal zich als Surf Punk&Roll, wat niet alleen een bak herrie garandeert, maar ook aanstekelijk, energiek en knettergek is!

Laura Jorinde is zowel romantisch als rough, haar heldere vocalen en klassieke piano arrangementen contrasteren prachtig met de zwaardere drum- en baspartijen. Voor liefhebbers van oa Kate Bush en Tori Amos.

Massa, de naam zegt het al: een sludgy, vadsige rockband uit Rotterdam. Een dikke vette trip die je voorgeschoteld krijgt door deze driemansformatie. Hou je van The Melvins, Electric Wizard, Mogwai en Yob, dan is dit jouw band tijdens de finale!

Deelnemers in deze categorie spelen oa pop, metal, rock, punk, nu-soul, wereldmuziek, ska, electropop, funk, reggae, indie en verwante muziekstijlen. Het draait om eigen muziek in bandsetting.