Categorie Hiphop

MC JR & Th’Acquisition (winnaar Hiphop 2017). Foto door Bart Notermans

De finale van de categorie Hiphop is op zaterdag 22 september in BIRD. Benieuwd naar wat je ongeveer van de finalisten kunt verwachten? Lees hier alles over de vijf finalisten:

Djesco bracht in 2017 zijn eerste single ‘Tot aan het randje’ uit, waar hij veel positieve reacties op kreeg. Zijn grote inspiratiebronnen zijn J.Cole, Kendrick Lamar, Drake en natuurlijk Tupac. Djesco is een rapper die risico’s durft te nemen, wars van trends en met een geheel eigen sound. Ga deze frisse boy checken!

De jonge rapper Grimm bracht in maart zijn eerste ep Witchcraft uit. Hij is geïnspireerd door artiesten als Suicide Boys en Lil Peep en vanuit zijn achtergrond als frontman van Hearing Dogs For Deaf People (Grunge/Punk/Rock) combineert hij zijn liefde voor trap met metal en punk. Dit resulteert in zijn bijzondere sound van emotrap!

Josimar Gomes is een veelzijdige artiest, model en mc. Zijn sound is het beste te omschrijven als hiphop met een vleugje jazz, funk & soul. Hij is beïnvloed door artiesten zoals Mos Def, Slum Village & The Roots. Via zijn muziek brengt hij je inzichten in zijn omgeving, groei en sociale issues.

K.I.M.M.I.E.D is een R&B zangeres die is opgegroeid met artiesten als Janet Jackson, Aaliyah, Destiny’s Child en Usher. Je kunt haar sound het beste omschrijven als dromerig, warm, positief en soulfull.

Lyricaal sterk, verschillende flows, energiek en heeft altijd wat te vertellen. Deze aspecten passen precies bij Jason Mopperatchi Asmus. Hij raakt geïnspireerd door rappers zoals Lil’ Wayne, Winne, Typhoon, Childish Gambino, Drake en J.Cole. Mopperatchi brengt een mooie mix van oldskool en newskool en met zijn energie en uitstraling is het altijd een feestje!

Deze categorie is bedoeld voor vocalisten (zang, rap) en producers die zich richten op hiphop, trap, R&B songs, rap, dancehall, funk, nu-soul, reggae en freestyles en dit live kunnen performen, middels het gebruik van een cd, usb of laptop met eigen muziek, waarover live wordt gezongen of gerapt. Acts bestaan maximaal uit drie leden (let op: dus ook géén extra featurings!).

Koop hier je ticket(s)! Voor de allerlaatste updates, check je de Facebook eventpagina.